Hírek

Bérelt online pénztárgépek

vissza a hirekhez


Bérelni is lehet az új online kasszákatBérelni is lehet az új online kasszákat - Olcsóbb pénztárgéphez is hozzá lehet jutni


Forrás: OPT Kft, 2013. augusztus 6. 16:2035-40.000 db vállalkozás valószínûleg nem tudja egy összegben fedezni a kasszaátállás költségeit. Számukra is megoldás lehet a bérlés. Az Országos Pénztárgéptechnikai Kft. /OPT Kft. / a piac, és ügyfeleik megnyugtatására közleményt adott ki, amelyben a pénztárgépbérlés lehetõségeit mutatja be.


Elkezdõdött az új, AEE-egységgel rendelkezõ pénztárgépek gyártása, a kasszacserében érintett vállalkozások több gyártó és forgalmazó géptípusai közül választhatnak. Az új gépek ára azonban eléggé borsos, a vállalkozások aggódva várják mennyibe is fog kerülni a legolcsóbb kassza. A pénztárgépbérlés ugyanakkor a kisebb vállalkozások számára is megoldást jelenthet, ebben partner az Országos Pénztárgéptechnikai Kft. Az Opt Kft. több engedéllyel rendelkezõ pénztárgépet gyártó gépeit forgalmazza, így  kedvezõ árú pénztárgépet biztosít megrendelõi számára."A várható legolcsóbb 130.000.-+ áfa-s pénztárgépek bruttó ára is el fogja érni a 200.000Ft-ot, mire azok beüzemelve az üzletekbe kerülnek. Számos visszajelzést kaptunk, amelyben a vállalkozások aggodalmukat fejezték ki mind a határidõ, mind a kasszák cseréjének költségeit illetõen. Sok kisvállalkozónak egyszerûen nincs pénze arra, hogy az új pénztárgépet megvegye. Ezt a problémát hivatott megoldani a bérlés, amely lehetõségrõl, úgy látjuk, az érintetteknek nincs információjuk. Szeretnénk megnyugtatni a felhasználókat, hogy   egy kisebb összeg befizetésével is elvihetõ egy új kassza, s ha késõbb rendelkezésre áll majd az összeg, akkor az ügyfél megvásárolhatja, egyébként pedig hosszú távon bérelheti a gépet havi viselhetõ összegért- hangsúlyozza Várkonyi Gábor, az Országos Pénztárgéptechnikai Kft /OPT Kft/ képviselõje.


Az OPT Kft. szerint a kedvezõtlen piaci helyzet, és a tapasztalataik azt mutatják, hogy nagy igény van a pénztárgépbérlésre. Elõzetes felméréseik szerint 35-40.000 db vállalkozásnak lesz igénye bérleti konstrukcióra, amely jó megoldás azok számára, akik nem tudják egy összegben fedezni a pénztárgép költségeit, ugyanakkor a törvénynek is meg kívánnak felelni.


Kedvezõbb árak is elérhetõk


Az Országos Pénztárgéptechnikai Kft. több pénztárgépgyártó- és forgalmazó céggel  áll kapcsolatban. A szakmai tapasztalat és érdekképviseleti szervek / IVSZ/ bevonásával figyeli a piaci helyzet alakulását, és amennyiben kedvezõbb árfekvéssel tud gépet biztosítani, úgy azzal a típusú géppel bõvíti a választékot a vevõ igényeinek kiszolgálása érdekében. Az OPT Kft. kizárólag MKEH engedélyes pénztárgépre vesz fel megrendelést. "Több forgalmazóval tárgyalunk, akik szeptember 1-je után kaphatnak engedélyt, és kedvezõ áron tudnak majd pénztárgépet biztosítani. Országos lefedettségû hálózatunknak köszönhetõen összefogjuk a megrendelés-állományt, melyet kedvezmények megszerzésére alkalmazunk, és ezzel az ügyfelek érdekeit védjük" - mondta Várkonyi Gábor.


Olcsóbbat is lehet választani


Az OPT Kft. kiadja a NAV szankciók elkerüléséhez szükséges   bizonylatokat, amellyel a pénztárgép megérkezéséig elkerülhetõk a szankciók. Van mód arra is, hogy a leadott megrendelések és elõlegek befizetése után, amennyiben lesz másik gyártó által forgalmazott pénztárgép a piacon, és a gyártói kapacitás lehetõvé teszi, úgy a megrendelt modelltõl eltérõ típus azonos, kedvezõbb árfekvésû pénztárgéppel szolgálja ki a vevõt. Ezt az OPT Kft. szerzõdései is tartalmazzák, ezáltal biztosítják a késõbbiekben kedvezõbb árú beszerzést. Az OPT Kft. arra biztatja a vállalkozásokat, hogy a megrendeléskor az elõleg megfizetésével egyidejûleg adják le arra vonatkozó igényt is, mely szerint  megvásárolják  a pénztárgépet,   állami támogatással vagy a nélkül, vagy pedig bérelni szeretnék.


Az OPT Kft célja, hogy a szeptember 1-jéig kötelezõen megrendelt pénztárgépigényt kiszolgálja. A megrendeléseket az országosan szerzõdött minõsített partnereken /pénztárgépes viszonteladók/ keresztül, hitelt érdemlõen visszaigazolva az ügyfél felé felveszi. A partnerek/viszonteladók listája a megnövekedett igényû megrendelésekhez mérten a cég weboldalán  megtalálhatja ami folyamatosan bõvül www.optpenztargep.hu
vissza a hirekhez