Hírek

Kezdõ vállalkozások pályázati lehetõsége 3 és 6 millió forint között!

vissza a hirekhez

Új pályázat jelenik meg a kezdõ fiatal vállalkozások támogatására, akár hatmillió forintot is el lehet nyerni

Dátum:2013.05.14

Hogyan néz ki vállalkozása befektetõi, vagy banki szemmel?Megtudhatja a KKV Turbóval!

Júniustól összesen ötmilliárd forintra pályázhatnak azok a fiatalok, akik vállalkozást akarnak indítani. A TÁMOP-2.3.6.B-12/1 kódjelû pályázat egy korábbi tender (TÁMOP-2.3.6.A-12/1) folytatása, ez utóbbinál tavaly vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó cégek jelentkezhettek összesen kétmilliárd forintra - tudtuk meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtõl (NFÜ).

A mostani pályázat célja a kiírók szerint hogy olyan fiatalokat támogassanak, amelyek mikro vállalkozások indítását tervezik. Fontos kikötés, hogy a kedvezményezettek körébe a 18 és 35 év közötti, más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkezõ új egyéni vállalkozást vagy mikro vállalkozást indítani tervezõ természetes személyek tartozhatnak. Szempont az is, hogy csak azok pályázhatnak, akiknek az elõzõ tenderen (TÁMOP-2.3.6.A-12/1) nyertes vállalkozásszervezõk jóváhagyták az üzleti tervüket.

A kiírás során közel ötmilliárd forintra lehet pályázni, a leendõ nyertesek pedig 3 és 6 millió forint közötti vissza nem térítendõ támogatást költhetnek vállalkozásukra - a támogatás mértéke pedig a projekt elszámolható összes költségének legfeljebb 90 százaléka. Az összeget számos dologra lehet költeni: ilyen többek közt a cégalapítás, vagy az ahhoz kapcsolódó ügyvédi szolgáltatások, a kötelezõ engedélyek beszerzése, az eszközbeszerzés vagy -bérlés, az új munkatársak munkabére, a technológia-fejlesztés, de támogatják a piacra jutást vagy az anyagbeszerzést is. Az egyetlen kikötés, hogy a projekt összköltségének minimum 30 százalékát, de maximum 50 százalékát személyi jellegû ráfordításra (bér és járulékai) kell fordítani.

A pályázatok benyújtása június elejétõl, várhatóan harmadikától lehetséges majd.

 

 

 

 

 

 

 

 vissza a hirekhez