Hírek

Vállalkozóvá válás támogátasa GINOP 5.1.7-17

vissza a hirekhez

Álláskeresõk vállalkozóvá válása GINOP 5.1.7-17

Június 30-tól adhatók be a kérelmek az álláskeresõk vállalkozóvá válását támogató európai uniós pályázatra GINOP 5.1.7-17

 

Jövõ héten vállalkozásindítást támogató EU-pályázat nyílik meg:

 

Az „álláskeresõk vállalkozóvá válásának támogatása” elnevezésû, GINOP 5.1.7-17 kódú, összesen 8 milliárd forintos forrásra az 30 év feletti regisztrált álláskeresõk pályázhatnak.

 

A pályázat új egyéni vagy társas mikro-vállalkozások alapítását segíti 2 és 3 millió forint közötti vissza nem térítendõ támogatásokkal, mégpedig tõketámogatás, valamint az üzleti tervek kialakításához nyújtott ismeret- és készségfejlesztés révén. A támogatási intenzitás 100 százalékos, így nincs szükség önerõre sem.

 

Pályázni Közép-Magyarországon (Budapest és Pest megye) kívül bármelyik régióból lehet.

 

A Pályázatra felhívásokra ugyanakkor csak azok jelentkezhetnek, akik részt vesznek a GINOP-5.1.9-17 kódszámú, „álláskeresõk és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése – képzés és mentorálás” címû programban.

 

A vállalkozók az elnyert összeg egy részét önfoglalkoztatásra vagy munkavállaló foglalkoztatására fordíthatják. A pályázat továbbá olyan tevékenységeket is támogat, mint az eszközbeszerzés és -bérlés, az IT-fejlesztés, a piacra jutás vagy a képzéseken való részvétel.

 

A nyerteseknek kötelezõ vállalásoknak is eleget kell tenniük. A vállalkozásoknak a projektek fizikai befejezéséig legalább 5 piaci kapcsolattal kell rendelkezniük, a fizikai befejezés idõpontját követõ elsõ lezárt üzleti év végéig pedig nettó 500 000 forint árbevételt kell realizálniuk.

 

A pályázati kiírás és további feltételek az alábbi linken találhatók: https://www.palyazat.gov.hu/ginop-517-17

 

KATA-s egyéni vállalkozások alapítása, cégalapítás, számviteli szolgáltatás, könyvelés, üzletviteli- és adótanácsadás

 

 

Sütõné Harasta Krisztina

 

okleveles közgazdász, mérlegképes

 

könyvelõ, adótanácsadóvissza a hirekhez