Hírek

Biztosítékmentességet kapnak az uniós pályázók!

vissza a hirekhez

Január elsejétõl biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel és nincs köztartozása - olvasható a Magyar Közlönyben.

Forrás:MTI 2015.01.05

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkára az MTI megkeresésére elmondta: a biztosítékmentesség nemcsak az új idõszak fejlesztési forrásaiban részesülõ kedvezményezettjei részére alkalmazható, hanem a 2007-2013-as idõszakban támogatottakra is kiterjed, akik már nyújtottak biztosítékot.


Hozzáfûzte: a palyazat.gov.hu oldalon közzétett formanyomtatvány kitöltésével és a támogatási szerzõdésükben meghatározott kapcsolattartónak címezve, postai úton történõ megküldésével igényelhetik az érintettek a mentességet. A kérelem alapján a támogató megvizsgálja a feltételeknek való megfelelést és dönt a biztosítéknyújtási kötelezettség alóli mentesítésrõl, továbbá intézkedik a már nyújtott biztosíték feloldásáról.

A rendelet kimondja, hogy amennyiben a biztosítékmentességi szabállyal visszaélést tapasztal a hatóság, a korábbiaktól eltérõen - mikor adók módjára történõ behajtással szankcionálta a visszaélõket -, az adószám törlését is kezdeményezheti a Nemzeti Adóhivatalnál (NAV) - fejtette ki a helyettes államtitkár.
vissza a hirekhez